sininenjanis
sininenjanis

Lapsellisin & taivaallisin pienlehti -kilpailut Helsingin sarjakuvafestivaaleilla

Näihin kilpailuihin ehtii vielä osallistua 31.8. asti. Voittajat julkistetaan Helsingin sarjakuvafestivaaleilla 10.-12. syyskuuta. Hienot palkinnot. TAIVAALLISIN PIENLEHTI -kilpailu 2010 Kaikille suomalaisille omakustanteille tarkoitettu Taivaallisin pienlehti -kisa järjestetään myös tänä vuonna. Kilpailuun voivat osallistua kaikki viime vuoden deadlinen jälkeen (31.8.2009) ilmestyneet sarjakuvalehdet, jotka eivät ole yrityksen tai yhdistyksen julkaisemia (eli ns. kaupallisia julkaisuja). Tuomaristo pidättää itsellään oikeuden sulkea tarvittaessa lehtiä pois kisasta. Tuomaristo palkitsee osallistuneiden töiden joukosta kolme parasta. Voittajat julkistetaan lauantaina 11.9. Helsingin sarjakuvafestivaaleilla. Kilpailuun osallistuvat lehdet on lähetettävä tiistaihin 31.8.2010 mennessä osoitteeseen: Pienlehtikisa, Sarjakuvakeskus, Hämeentie 150, 00560 Helsinki. Lähetä 3 kappaletta osallistuvaa lehteä. Liitä mukaan myös yhteystiedot. Kilpailuun osallistuvien töiden parhaimmisto laitetaan festareille esille yleisön luettavaksi. LAPSELLISIN PIENLEHTI -kilpailu 2010 Sarjakuvakeskus julistaa jälleen pienlehtikilpailun, jossa voittajan valitsee lahjomaton lapsiraati. Kilpailussa tehdään 16-sivuinen värillinen 75 x 94 mm -kokoinen sarjakuvalehti, jonka kohdeyleisönä ovat 6-13 -vuotiaat. Viisi parasta pienlehteä palkitaan ja painetaan sarjaksi. Painos tulee olemaan laaja, sillä vähintään 20,000 kappaletta kutakin lehteä leviää HokkusPokkus -juoman etiketin sisällä jaettavana pienlehtenä. Voittajat julistetaan Helsingin 25. sarjakuvafestivaaleilla lauantaina 11.9.10. Palkinnot: Viisi palkittavaa saavat kukin pienlehtensä HokkusPokkus -pullon etikettiin vähintään 20,000 kappaleen painoksena, sekä 100 kappaletta lehteä itselle. Lisäksi jaetaan seuraavat pääpalkinnot: 1. 2000€ + Sarjakuvakeskuksen galleria omaan käyttöön näyttelyä varten kuukaudeksi 2. 1000€ 3. 500€. Tämän vuoden sponsori ja etiketti jakelukanavana on nähtävänä osoitteessa http://www.hokkuspokkusjuoma.fi/. Säännöt: – kilpailu on kaikille avoin – sponsori pidättää oikeuden halutessaan painaa myös muita kilpailutöitä etiketteihin – kohdeyleisönä 6-13 vuotiaat – 75 x 94 mm kokoinen 16-sivuinen lehti, (14s. + kannet) värillisenä ja suomenkielisenä tai sanattomana – lehden on oltava aiemmin julkaisematon, painettuna tai sähköisenä – töiden on oltava perillä Sarjakuvakeskuksella 31.8.2010 mennessä, osoitteessa Hämeentie 150, 00560 Helsinki 
- työt voidaan jättää myös sähköpostitse osoitteeseen kilpailu@sarjakuvaseura.fi. http://sarjakuvafestivaalit.fi Kuvitus: Saimi Turunen

Trackback from your site.

Esko Heikkilä
Kaunis Mieli Kääntää Katseensa Sisäänpäin

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
http

Sarjakuvablogit.comin toimintaa tukee taiteilijan tavaratalo Tempera. Temperalla on myymälä osoitteessa Uudenmaankatu 16, Helsinki sekä verkkokauppa.

Suomen laajin valikoima laadukkaita piirustus- ja taiteilijaintarvikkeita! Myymälästä Suomen sarjakuvaseuran jäsenkortilla 10–20 % alennus tuotteista.

Tempera.com/shop

kuti
kuti

Suomen sarjakuvaseura on päättänyt myöntää vuoden 2018 Puupäähattu-palkinnon pitkän linjan sarjakuvataiteilijalle ja kuvittajalle, Martti Sirolalle (s. 1947).

Näyttely voittajan töistä on esillä Café Rotundassa Kansalliskirjaston alakerrassa 16.1.–9.3.2018. Mukana myös ennennäkemättömiä originaaleja, kuten julkaisematonta lännensarjakuvaa!
... Lue lisääVähemmän

Lue Facebookissa
·Jaa

Valokuvia Puupäähattu-tilaisuudesta ja Martti Sirolan näyttelystä Kansalliskirjastolla. Mukana myös ennennäkemättömiä originaaleja, kuten julkaisematonta lännensarjakuvaa!

Puheessaan Sirola muisteli vuosiaan taideterapeuttina Hesperian sairaalassa: kotona lapset naljailivat, että "itse käyt hoidossa siellä". Seuraavaksi on tulossa kuvakirjaa, mutta sarjakuvan teko kiinnostaa edelleen. Tietokoneisiin hän ei koske, joten kaikki työvaiheet pitää tehdä kovimman kautta, luonnoksista tussaukseen eli piirtää sama sivu neljään–viiteen kertaan ennenkuin päästään painokelpoiseen jälkeen. Silti sarjakuva tuntuu aina kaiken vaivan arvoiselta kun katselee valmista työtä.

Kuvat: Henry Söderlund
... Lue lisääVähemmän

Lue Facebookissa
·Jaahttp

Sarjakuvablogit.com on Suomen sarjakuvaseuran 2008 perustama ilmainen palvelu, johon voi perustaa oman sarjakuvablogin. Sivusto on kehitetty erityisesti kuvapainotteisia blogeja ajatellen, ja muokkausmahdollisuuksia on paljon. Voit ehdottaa mielenkiintoista blogia Kuukauden blogiksi. Sivustoa pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja otamme mielellämme vastaan myös apua WordPress-pohjaisen sivuston kehittämisessä.

Tiimin ja Suomen sarjakuvaseuran tavoitat osoitteesta info@sarjakuvaseura.fi.
Ongelmatilanteissa ota yhteyttä palvelun ylläpitäjään osoitteessa webmaster@sarjakuvaseura.fi.

Käyttöehdot
Sarjainfo

Suomen sarjakuvaseura ry
Sarjakuvakeskus
Porthaninkatu 9
00530 Helsinki
info@sarjakuvaseura.fi

Liity Suomen sarjakuvaseuraan! Liittymällä saat Sarjainfo-lehden kotiisi sekä jäsenkortin ja rahanarvoisia etuja. Samalla tuet suomalaista sarjakuvaa. Jäsenenä voit myös perustaa sarjakuvablogin tänne! sarjakuvaseura.fi