syksy2015_kurssit
syksy2015_kurssit

Heinäkuun kuukauden blogi: Kalakukhonen moi!

Huom. blogi saattaa sisältää materiaalia, joka ei sovi lapsille.

Kalakukhonen moi! syntyi pakosta, jonka sai aikaan puo edellä puuhun yrittäminen. Puolisentoista vuotta sitten olin työstänyt pidempää sarjakuvaprojektia hiki hatussa, otsa rypyssä ja salassa ihan kaikilta, tietysti kaikkien hyväksihavaittujen sarjakuvanteon konventioiden vastaisesti. Turhauduttuani päämäärättömyyteen päätin kokeilla sarjakuvablogin tekemistä. Kynnyksen asetin tarkoituksella matalaksi. Puolikuolleina syntyneiden ideanpoikasten on annettava sätkiskellä rauhassa, vaikka sitten verkossa kaikkien ulottuvilla.

Riivitylle suttupaperille syntyi Mustikkalapsi, ääliömäisesti nimetty pitelemätön lapsisosiopaatti, jonka seikkailuissa saan toteuttaa vähemmän tiedostettuja kitkerämpiä tunteitani. Hahmon yksiulotteisuus on vapauttavaa. Tajunnanvirtana tehty väkivaltasarjakuva on tietysti kulunut juttu, mutta ainakin tekijäänsä Mustikkalapsen toilailut huvittavat.

Tuomas Tiainen

Kalakukhosessa sekoittuvat idioottihuumori, pop-kulttuurin ilmiöt, punk, maailmantuska ja MAD-tyyppinen viisastelu. Aloittaessani mielsin blogini parodiaksi, ja tarkoitukseni oli tehdä sarjakuvaa tarkoituksellisen huolimattomasti ja huonosti. Sittemmin parodianäkökulma on unohtunut, koska torahampaiden, Nomination-rannekorujen, sarjamurhaajien ja muiden inhottavuuksien piirtäminen on ollut liian hauskaa.

Verrattain suuri osa Kalakukhosen materiaalista on piirretty ilman minkäänlaisia luonnosteluja tai käsikirjoituksia. Se näkyy lopputuloksissa: normaalisti tarkka viivani vapisee ja menee sinne, minne ei pitäisi. Juonet taas eivät tunnu menevän oikein minnekään. Vasemmalla kädellä tekeminen vain on verrattoman mukavaa. Moodi on jäänyt päälle, ja piirrän nykyään mieluummin ”huonosti” kuin hyvin. Luulen, että se on hyvä asia.

Tuomas Tiainen (s. 1980) on Helsingissä asuva sarjakuvaharrastaja, -kriitikko ja DJ, jonka debyyttialbumi Man with the Dog ilmestyy syksyllä. Pöytälaatikkopiirtämisen ohessa Tiainen kirjoittaa säännöllisesti Sarjainfo-lehteen. Lisäksi hän kuuluu Suomen sarjakuvaseuran hallitukseen.

tuomastee.sarjakuvablogit.com

 

Trackback from your site.

Esko Heikkilä
Esko Heikkilä

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
http

Sarjakuvablogit.comin toimintaa tukee taiteilijan tavaratalo Tempera. Temperalla on myymälä osoitteessa Uudenmaankatu 16, Helsinki sekä verkkokauppa.

Suomen laajin valikoima laadukkaita piirustus- ja taiteilijaintarvikkeita! Myymälästä Suomen sarjakuvaseuran jäsenkortilla 10–20 % alennus tuotteista.

Tempera.com/shop

mainos
kuti

Ruotsalainen AltCom-festivaali etsii sarjakuvia antologiaansa aiheella ”Kuinka selvitä diktatuurissa”. ... Lue lisääVähemmän

AltCom 2018 anthology - call for submissions

toukokuu 15, 2018, 1:00am - toukokuu 16, 2018, 12:00am

Join the anthology for AltCom 2018: HOW TO SURVIVE A DICTATORSHIP! Send us comics about your thoughts, experiences, strategy tips and tricks on the subject. As always in AltCom, we will hand the book...

Lue Facebookissa
·Jaahttp

Sarjakuvablogit.com on Suomen sarjakuvaseuran 2008 perustama ilmainen palvelu, johon voi perustaa oman sarjakuvablogin. Sivusto on kehitetty erityisesti kuvapainotteisia blogeja ajatellen, ja muokkausmahdollisuuksia on paljon. Voit ehdottaa mielenkiintoista blogia Kuukauden blogiksi. Sivustoa pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja otamme mielellämme vastaan myös apua WordPress-pohjaisen sivuston kehittämisessä.

Tiimin ja Suomen sarjakuvaseuran tavoitat osoitteesta info@sarjakuvaseura.fi.
Ongelmatilanteissa ota yhteyttä palvelun ylläpitäjään osoitteessa webmaster@sarjakuvaseura.fi.

Käyttöehdot
Sarjainfo

Suomen sarjakuvaseura ry
Sarjakuvakeskus
Porthaninkatu 9
00530 Helsinki
info@sarjakuvaseura.fi

Liity Suomen sarjakuvaseuraan! Liittymällä saat Sarjainfo-lehden kotiisi sekä jäsenkortin ja rahanarvoisia etuja. Samalla tuet suomalaista sarjakuvaa. Jäsenenä voit myös perustaa sarjakuvablogin tänne! sarjakuvaseura.fi