banaani
sarjakuvakeskus

Syyskuun kuukauden blogi: Kahlekuningas

Voi sisältää lapsille sopimatonta materiaalia.

ILTALEHTI 27.8.2014: ”Kahlekuningas on nousemassa Suomen vaikutusvaltaisimpiin sarjakuviin. Sarjakuvassa useita vuosia jyllännyt huono maku on löytänyt jalansijaa etenkin nuorten ihmisten keskuudessa. Stripin hahmot kuten kaivon pohjalla viruva nainen sekä usein väkivaltaiset aiheet vievät ihmisten arvomaailmaa väärään suuntaan. Tekijät itse vastaavat syytökseen piiloutumalla käsitteen ”musta huumori” taakse.

Kiistelty Kahlekuningas-blogi käynnistyi huhtikuussa 2012. Sarjakuvan takana on tekijäduo Johan Eichhorn ja Jere Kasanen. Tehtävät on jaettu kummankin vahvuuksien mukaan siten, että Eichhorn käsikirjoittaa, Kasanen piirtää ja vastuu lopputuloksesta kannetaan yhdessä. Huono maku kumpuaa molemmista.

Ulkomaalainen Eichhorn on tunnettu Suomessa myös käsikirjoittajana ja Aalto-yliopiston opettajana. Suomalainen Kasanen puolestaan on graafikko ja kuvittaja.

Suuren yleisön tietoisuuteen kahlekuningas nousi syyskuussa 2012, kun A. Ankka alkoi esiintyä sarjakuvassa, ja Kahlekuningas nosti asiasta tekijänoikeuskanteen Disney-yhtiötä vastaan. Kulttuurin asiantuntijoiden mukaan teko oli hyvin tarkoitushakuinen ja naurettava.”

kahlekuningas.sarjakuvablogit.com

   

Trackback from your site.

pienlehtimainos
pienlehtimainos

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
4 hours ago
RT @sarjakuvaseura: Viivi Rintasen sarjakuva kertoo hänelle lähetetyn tositarinan itsemurhayrityksestä (sisältövaroitus). https://t.co/OCo… Sarjakuvakauppa photo
8 hours ago
Nyt on keskustelussa taas #etuoikeus ja sen määrittely.

Tää asia on mielenkiintoinen ja monitahoinen, kirjoitin taannoin blogiin asiaa sivuavasti White Fragilitystä toissa vuonna:

https://t.co/TY3n0P4TBn
banaani
banaani


Sarjakuvablogit.com on Suomen sarjakuvaseuran 2008 perustama ilmainen palvelu, johon voi perustaa oman sarjakuvablogin. Sivusto on kehitetty erityisesti kuvapainotteisia blogeja ajatellen, ja muokkausmahdollisuuksia on paljon. Voit ehdottaa mielenkiintoista blogia Kuukauden blogiksi. Sivustoa pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja otamme mielellämme vastaan myös apua WordPress-pohjaisen sivuston kehittämisessä.

Tiimin ja Suomen sarjakuvaseuran tavoitat osoitteesta info@sarjakuvaseura.fi.
Ongelmatilanteissa ota yhteyttä palvelun ylläpitäjään osoitteessa webmaster@sarjakuvaseura.fi.
Aihetunniste Twitterissä: #sarjakuvablogit


Käyttöehdot
Sarjainfo

Suomen sarjakuvaseura ry
Sarjakuvakeskus
Porthaninkatu 9
00530 Helsinki
info@sarjakuvaseura.fi

Liity Suomen sarjakuvaseuraan! Liittymällä saat Sarjainfo-lehden kotiisi sekä jäsenkortin ja rahanarvoisia etuja. Samalla tuet suomalaista sarjakuvaa. Jäsenenä voit myös perustaa sarjakuvablogin tänne! sarjakuvaseura.fi