Maaliskuun kuukauden blogi: Jub ja Leif

Jub ja Leif -tarinat muodostuvat kohtaamisista arkipäiväisten kummallisuuksien kanssa. Oli kyseessä sitten päähenkilöiden keskinäiset törmäämiset, sivuhenkilöiden arvaamattomuus tai yhteiskunnalliset epäkohdat, ystävyksistämme ainakin toinen löytää tilanteesta huvittavankin puolen.

Ystävyys on sarjakuvamme ydin. Jub ja Leif eivät aina tule toimeen keskenään, mutta kumpikin pystyy luottamaan siihen, että seuraavan viikon sarjakuvassa he ovat taas yhdessä nauramassa, ihmettelemässä, tai torailemassa.

Ystävyksemme täydentävät toisiaan. Jub on kyynisempi, vetäytyvä ulkopuolinen tarkkailija. Leif on avoimempi ja sosiaalisesti holtittomampi. Molempia päähenkilöitä kuitenkin yhdistää sisäsyntyinen tahdittomuus, joka monesti vauhdittaa tarinan aivan uusille urille.

Jub ja Leif -sarjakuvan tekeminen alkoi loppukesästä 2011 Lassen ehdotettua allekirjoittaneelle jälleen kerran yhteisen sarjakuvan tekemistä. Lasse lupasi toimittaa kuvakäsikirjoitukset, jolloin itselleni jäisi tehtäväksi lopullisen sarjakuvan piirtäminen. Olin vastikään tekstannut erään Lassen tekemän sarjakuvan, joten olin vihdoinkin valmis tarttumaan tähän ehdotukseen. Työni osoittautui yllättävänkin vaivattomaksi, suurelta osin Lassen tarjoaman tuen ja kannustuksen vuoksi. Tekijöiden pitkäikäisen ystävyyden hedelmänä Jub ja Leif on kypsä lukijalle tarjottavaksi..

Juha, Nummelan maanpäällisessä paratiisissa

Piirtäjä Juha Heikkinen on työtön sekatyömies Vihdin Nummelasta.

Käsikirjoittaja Lasse Martinaho asuu Keravalla omasta vapaasta tahdostaan.

jubjaleif.sarjakuvablogit.com

Trackback from your site.

pienlehtimainos
pienlehtimainos

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
http

Sarjakuvablogit.comin toimintaa tukee taiteilijan tavaratalo Tempera. Temperalla on myymälä osoitteessa Uudenmaankatu 16, Helsinki sekä verkkokauppa.

Suomen laajin valikoima laadukkaita piirustus- ja taiteilijaintarvikkeita! Myymälästä Suomen sarjakuvaseuran jäsenkortilla 10–20 % alennus tuotteista.

Tempera.com/shop

2 days ago
RT @sarjakuvaseura: Jiipu Uusitalon blogissa: "Miksi terveydenhoidon ammattilaisia ei kouluteta kohtaamaan HLBTIAQ+-ihmisiä?" https://t.co/… Battybabybat photo
2 days ago
RT @sarjakuvaseura: Jiipu Uusitalon blogissa: "Miksi terveydenhoidon ammattilaisia ei kouluteta kohtaamaan HLBTIAQ+-ihmisiä?" https://t.co/… realkuurareign photo