mainos
mainos

Helmikuun kuukauden blogi: Kokovartalosukka

Olen piirtänyt pienestä pitäen, niin kauan kuin muistan. Ala-asteella piirsin ahkerasti tikku-ukkosarjiksia, jotka olivat luokkalaisteni suosiossa, mutta vasta ylä-asteella se lopulta kolahti. Halusin tulla sarjakuvapiirtäjäksi. Kahdeksannella luokalla aloin tosissani kehittämään taitojani, jotta vielä joskus olisin tarpeeksi taitava piirtämään mielikuvitukseni paperille niin että olisin itsekin tyytyväinen.

Itsekritiikki ja epävarmuus kuitenkin vaivasivat pitkään ja näytin piirroksiani vain harvoille ja valituille. Lukiosta päästyäni ja siirryttyäni ”aikuisten” maailmaan kaikki tämä epävarmuus ja angsti katosi ja aloin uskaltaa laittamaan piirroksiani nettiinkin. Lopulta kesällä 2013 aloin pitämään sarjakuvablogia koska ajattelin että olisi kiva olla joku paikka johon laittaa piirustuksia ja ajatuksia.

kokovartalosukka sarjakuva sarjakuvablogi

En ole koskaan ylpeillyt sillä että olisin hyvä piirtäjä, koska mielestäni sisältö on tärkeämpää kuin ulkoasu. Tämän takia vaihtelen blogissani piirtojälkeä aina sen hetkisen fiiliksen mukaan. Samalla lailla blogin sisältö on aika mielivaltaista, mutta pyrin aina pitämään päivitykset positiivisina, koska mielestäni maailmassa keskitytään ihan liikaa kaikkeen negatiiviseen kun hyviäkin asioita tapahtuu yhtä lailla. (Toisaalta ei minun elämässäni edes tapahdu erityisemmin mitään järkyttävän vaikeita asioita…) Mutta joskus kun tulee luettua toisten blogeista kaikkea masennuksesta kuolemiin, niin surkuhan siinä tulee ja siitä saankin motivaatiota pitää blogini juuri sellaisena kuin se on.

Blogin nimi ”Kokovartalosukka” tuli siitä että halusin keksiä mahdollisimman omaperäisen nimen mutta en vielä tuolloin tiennyt että kokovartalosukkia on ihan oikeasti olemassa! Vasta googlattuani blogiani google-kuvahausta (jota teen aivan liian usein) sain tietää miltä sellainen oikeasti näyttää. Olen pahoillani kaikkien niiden puolesta jotka ovat eksyneet blogiini ja törmänneet sarjakuviin. Toivottavasti blogin logo täyttää suurimmat tarpeenne.

Petteri Holm (s. 1992) on kuopiolainen sarjakuvapiirtäjä jonka harrastuksia ovat piirtäminen, valokuvailu, liiallinen pelaaminen, musiikin kuuntelu ja ninjutsu. Tällä hetkellä työn alla on kouluihin haku taiteellisille aloille, sarjakuva-projektin teko jota tarjota kustantamoon sekä Kuopioon keväällä järjestettävän sarjakuvatapahtuman järjestäminen. 

kokovartalosukka.sarjakuvablogit.com 31-blog-14

Comments (1)

Comments are closed

pienmainos
pienmainos

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
[fts_twitter tweets_count=2 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no search=sarjakuvablogit]
mainos
mainos

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Subcode: 460


Sarjakuvablogit.com on Suomen sarjakuvaseuran 2008 perustama ilmainen palvelu, johon voi perustaa oman sarjakuvablogin. Sivusto on kehitetty erityisesti kuvapainotteisia blogeja ajatellen, ja muokkausmahdollisuuksia on paljon. Voit ehdottaa mielenkiintoista blogia Kuukauden blogiksi. Sivustoa pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja otamme mielellämme vastaan myös apua WordPress-pohjaisen sivuston kehittämisessä.

Tiimin ja Suomen sarjakuvaseuran tavoitat osoitteesta info@sarjakuvaseura.fi.
Ongelmatilanteissa ota yhteyttä palvelun ylläpitäjään osoitteessa webmaster@sarjakuvaseura.fi.
Aihetunniste Twitterissä: #sarjakuvablogit


Käyttöehdot


Suomen sarjakuvaseura ry
Sarjakuvakeskus
Laivalahden puistotie 7
00810 Helsinki
info@sarjakuvaseura.fi

Liity Suomen sarjakuvaseuraan! Liittymällä saat Sarjainfo-lehden kotiisi sekä jäsenkortin ja rahanarvoisia etuja. Samalla tuet suomalaista sarjakuvaa. Jäsenenä voit myös perustaa sarjakuvablogin tänne! sarjakuvaseura.fi