mainos
mainos

Joulukuun kuukauden blogi: Neon Tunisia

Ajattelen blogiani aika joustavana alustana, jonne voi heittää kaikenlaista minkä haluaa jakaa maailmalle. Sillä ei ole mitään tiettyä linjaa. Joskus piirrän nopeita juttuja omasta elämästä, joskus teen matkasarjakuvia valokuvien kanssa, joskus kirjoitan sarjakuva-aiheista. Joskus teen englanniksi tai lisään käännökset, tilanteesta riippuen. Pistän blogiin myös muualle tehtyjä sarjakuvia ja kuvituksia silloin kun voin julkaista niitä.

Minua kiinnostavat erityisesti dokumentaariset jutut ja infosarjakuva, matkasarjikset, huumorin ja painavien aiheiden yhdistäminen sekä livepiirrosformaatin kehittäminen. Dokumentoin lennosta mm. kiinnostavia puheita joita kuuntelen. Tykkään katsella ja kuunnella asioita kynä kädessä. Nopeasti ja pienen paineen alla piirtäessä saattaa myös keksiä pieniä vitsejä liikaa miettimättä ja oppii piirtämään nopeammin.
IMG_1285

Blogi on myös työkalu, päivitän portfoliota sinne ja jonkun verran olen saanut sitä kautta myös uusia töitä. En erityisesti erottele yksityistä ja julkista ilmaisuani, nämä kulkevat käsi kädessä. Henkilökohtaiset jutut blogissa ovat joka tapauksessa jo julkisesti nähtävillä. Lisäksi henkilökohtainen on minulle poliittista ja usein tulee otettua kantaa asioihin. Joskus jokin asia vaivaa eikä jätä rauhaan, ennenkuin olen tehnyt siitä sarjakuvan blogiin. Sitten voi siirtyä uusiin aiheisiin ja ajatuksiin.

Olen kiinnostunut erilaisten sekatekniikoiden kokeilemisesta ja blogiin voi tuupata kaikenlaista kokeellista sekä lyhyitä, hiomattomia juttuja. Blogijulkaisu on nopeaa ja palautettakin tulee, joko täällä tai sosiaalisessa mediassa. Muutama postaus on lähtenyt kiertämään netissä. Feministisiin juttuihin saa myös hauskoja miesasiamieskommentteja, mikä on bonusta.
alloilta_web2
Teen kirjoja ja pienlehtiä ja uskon printti-ilmaisun pitkäikäisyyteen. Jotkut asiat toimivat netissä, toiset printissä ja kolmannet molemmissa. Minulla on usein aika monta projektia työn alla. Viime aikoina en ole ehkä tehnyt tarpeeksi omaelämäkerrallisia blogisarjakuvia muka kiireen takia, mutta se asia on korjattava.

Olen sarjakuva-alan sekatyöläinen ja toimin myös Sarjakuvablogit.comin ylläpidossa. Toimitan muun muassa tätä Kuukauden blogi -palstaa. Seuraan blogeja ja otan aina vastaan vinkkejä kiinnostavista blogeista.

Ilmaisen ja riippumattoman palvelun pyörittämisessä vapaaehtoisten voimin on omat haasteensa. Pidän kuitenkin virkistävänä ajatusta että tähän palveluun ladattu sisältö ei toimi datan keräämiseksi ja jonkun nettiyhtiön osakkeenomistajien hyväksi, vaan tarkoitus on vain jakaa sarjakuvan iloa ja luoda blogien verkosto.

Aino Sutinen (s. 1983) asuu Helsingissä. Hän on opiskellut sosiologiaa ja kehitysmaatutkimusta Englannissa. Nyt hän työskentelee piirtäjänä sekä Suomen sarjakuvaseuran tiedottajana ja Sarjainfo-lehden toimitussihteerinä, ensi vuodesta alkaen päätoimittajana. Hän on julkaissut kaksi kirjaa, Taksi Kurdistaniin: Reppumatkasarjakuvia Lähi-idästä ja Vaimoksi vuorille: Reppumatkasarjakuvia Etelä-Kaukasiasta. Blogin nimi oli aiemmin Taksi Absurdistaniin.

aino.sarjakuvablogit.com

aino-sutinen-sarjakuvablogi1
pienmainos
pienmainos

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
[fts_twitter tweets_count=2 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no search=sarjakuvablogit]
mainos
mainos

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Subcode: 460


Sarjakuvablogit.com on Suomen sarjakuvaseuran 2008 perustama ilmainen palvelu, johon voi perustaa oman sarjakuvablogin. Sivusto on kehitetty erityisesti kuvapainotteisia blogeja ajatellen, ja muokkausmahdollisuuksia on paljon. Voit ehdottaa mielenkiintoista blogia Kuukauden blogiksi. Sivustoa pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja otamme mielellämme vastaan myös apua WordPress-pohjaisen sivuston kehittämisessä.

Tiimin ja Suomen sarjakuvaseuran tavoitat osoitteesta info@sarjakuvaseura.fi.
Ongelmatilanteissa ota yhteyttä palvelun ylläpitäjään osoitteessa webmaster@sarjakuvaseura.fi.
Aihetunniste Twitterissä: #sarjakuvablogit


Käyttöehdot


Suomen sarjakuvaseura ry
Sarjakuvakeskus
Laivalahden puistotie 7
00810 Helsinki
info@sarjakuvaseura.fi

Liity Suomen sarjakuvaseuraan! Liittymällä saat Sarjainfo-lehden kotiisi sekä jäsenkortin ja rahanarvoisia etuja. Samalla tuet suomalaista sarjakuvaa. Jäsenenä voit myös perustaa sarjakuvablogin tänne! sarjakuvaseura.fi