Joulukuun kuukauden blogi: Itäpuolentie

Maantiet vievät Rovaniemeltä jokivarsia pitkin etelään, pohjoiseen ja itään. Vilkkaimmilta väyliltä katsoen vastarannalla ovat Itäpuolentiet, joilla on vähemmän liikennettä.

Pohjoiseen kaupunkiin sijoittuva Itäpuolentie-sarjakuva esittelee vähemmän kuljettuja elämän reittejä sekä arkisia ihmeellisyyksiä, jollaisiin kuka tahansa voi törmätä. Itäpuolentie-strippejä on ilmestynyt Sarjakuvablogit-sivuston lisäksi Rovaniemen Setan ja Oulun Setan Pulssi-julkaisussa. Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan opiskelijoiden sarjakuva-antologioissa LTT ja LTT 2 on julkaistu pari pidempää kertomusta.

/p>

”Kirjoitan mieluiten tekstejä, joille joku muu sitten tekee jotain: sanoituksia, näytelmiä, sarjakuvakäsiksiä. On ollut hauskaa huomata, miten Jennin toteutukset sysäävät tulevia käsiksiä uusiin suuntiin. Aluksi hahmot olivat aika persoonattomia sattumusten näyttelijöitä. Nykyään tuntuu siltä, että yhä todellisemmiksi käyvät henkilöt itse esittävät toiveita siitä, mitä tulevissa sarjakuvissa olisi käsiteltävä.” (Tenka, käsikirjoittaja.)

”Olen ollut pitkään kiinnostunut sarjakuvien tekemisestä, mutta siihen panostaminen tuntui aina kaatuvan kiireisiin ja velttouteen. Yhteistyö on tuonut piirtämiseeni tiettyä rutiinia ja on ollut ilo huomata, että silmä on alkanut kehittyä erilaisille ilmaisukeinoille. Vaikka meillä on Tenkan kanssa roolit jakautuneet niin että hän käsikirjoittaa ja minä piirrän, ideoimme ja kommentoimme toistemme juttuja vähintään yhtä ahkerasti. On jännittävää nähdä, minne Itäpuolentie vielä kehittyy.” (Jenni, piirtäjä)

Tenka Issakainen (s. 1973) on filosofian tohtori, luomukaupan myyjä, Lapin Kansan teatterikriitikko ynnä muuta sellaista.

Jenni Mutenia (s. 1988) sorvaa graduansa ja siinä ohessa häärää lehtihommissa, milloin toimituksessa, milloin taitossa.

itapuolentie.sarjakuvablogit.com

   

Trackback from your site.

pienmainos
pienlehtimainos

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
http

Sarjakuvablogit.comin toimintaa tukee taiteilijan tavaratalo Tempera. Temperalla on myymälä osoitteessa Uudenmaankatu 16, Helsinki sekä verkkokauppa.

Suomen laajin valikoima laadukkaita piirustus- ja taiteilijaintarvikkeita! Myymälästä Suomen sarjakuvaseuran jäsenkortilla 10–20 % alennus tuotteista.

Tempera.com/shop

1 day ago
RT @sarjakuvaseura: Kuukauden sarjakuvablogi: Ruutujen välistä. Turkulainen @max_sarin on viime aikoina mm. voittanut kaksi Eisner-palkinto… MakedoniaTre photo
1 week ago
Kirjoitin sarjakuvablogiin parin viikon tapahtumista ja tulevan vuoden suunnitelmista.

#sarjakuva #totentanz #sarjakuvablogit

https://t.co/CVYWJBpLFW