banaani
sarjakuvakeskus

Joulukuun kuukauden blogi: Itäpuolentie

Maantiet vievät Rovaniemeltä jokivarsia pitkin etelään, pohjoiseen ja itään. Vilkkaimmilta väyliltä katsoen vastarannalla ovat Itäpuolentiet, joilla on vähemmän liikennettä.

Pohjoiseen kaupunkiin sijoittuva Itäpuolentie-sarjakuva esittelee vähemmän kuljettuja elämän reittejä sekä arkisia ihmeellisyyksiä, jollaisiin kuka tahansa voi törmätä. Itäpuolentie-strippejä on ilmestynyt Sarjakuvablogit-sivuston lisäksi Rovaniemen Setan ja Oulun Setan Pulssi-julkaisussa. Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan opiskelijoiden sarjakuva-antologioissa LTT ja LTT 2 on julkaistu pari pidempää kertomusta.

/p>

”Kirjoitan mieluiten tekstejä, joille joku muu sitten tekee jotain: sanoituksia, näytelmiä, sarjakuvakäsiksiä. On ollut hauskaa huomata, miten Jennin toteutukset sysäävät tulevia käsiksiä uusiin suuntiin. Aluksi hahmot olivat aika persoonattomia sattumusten näyttelijöitä. Nykyään tuntuu siltä, että yhä todellisemmiksi käyvät henkilöt itse esittävät toiveita siitä, mitä tulevissa sarjakuvissa olisi käsiteltävä.” (Tenka, käsikirjoittaja.)

”Olen ollut pitkään kiinnostunut sarjakuvien tekemisestä, mutta siihen panostaminen tuntui aina kaatuvan kiireisiin ja velttouteen. Yhteistyö on tuonut piirtämiseeni tiettyä rutiinia ja on ollut ilo huomata, että silmä on alkanut kehittyä erilaisille ilmaisukeinoille. Vaikka meillä on Tenkan kanssa roolit jakautuneet niin että hän käsikirjoittaa ja minä piirrän, ideoimme ja kommentoimme toistemme juttuja vähintään yhtä ahkerasti. On jännittävää nähdä, minne Itäpuolentie vielä kehittyy.” (Jenni, piirtäjä)

Tenka Issakainen (s. 1973) on filosofian tohtori, luomukaupan myyjä, Lapin Kansan teatterikriitikko ynnä muuta sellaista.

Jenni Mutenia (s. 1988) sorvaa graduansa ja siinä ohessa häärää lehtihommissa, milloin toimituksessa, milloin taitossa.

itapuolentie.sarjakuvablogit.com

   

Trackback from your site.

pienmainos
pienmainos

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
[fts_twitter tweets_count=2 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no search=sarjakuvablogit]
sarjakuvakeskus
sarjakuvakeskus

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Subcode: 460


Sarjakuvablogit.com on Suomen sarjakuvaseuran 2008 perustama ilmainen palvelu, johon voi perustaa oman sarjakuvablogin. Sivusto on kehitetty erityisesti kuvapainotteisia blogeja ajatellen, ja muokkausmahdollisuuksia on paljon. Voit ehdottaa mielenkiintoista blogia Kuukauden blogiksi. Sivustoa pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja otamme mielellämme vastaan myös apua WordPress-pohjaisen sivuston kehittämisessä.

Tiimin ja Suomen sarjakuvaseuran tavoitat osoitteesta info@sarjakuvaseura.fi.
Ongelmatilanteissa ota yhteyttä palvelun ylläpitäjään osoitteessa webmaster@sarjakuvaseura.fi.
Aihetunniste Twitterissä: #sarjakuvablogit


Käyttöehdot
Sarjainfo

Suomen sarjakuvaseura ry
Sarjakuvakeskus
Porthaninkatu 9
00530 Helsinki
info@sarjakuvaseura.fi

Liity Suomen sarjakuvaseuraan! Liittymällä saat Sarjainfo-lehden kotiisi sekä jäsenkortin ja rahanarvoisia etuja. Samalla tuet suomalaista sarjakuvaa. Jäsenenä voit myös perustaa sarjakuvablogin tänne! sarjakuvaseura.fi