Tammikuun kuukauden blogi: Riski ryhmä

Riski ryhmä syntyi alunperin koulutunnilla A4-monisteiden reunapiirroksista opiskellessani lähihoitajaksi. Alunperin nimettömään ja kasvottomaan hoitajien ja potilaiden massaan on sarjan jatkuessa alkanut puskea jostain persoonia, jotka ovat toistuneet jo useammassa stripissä. Ehkä heistä muotoutuu jatkossa Riskin ryhmän vakiohenkilökaarti./p>

Blogi on julkaisualustana motivoinut piirtämiseen, on mielekkäämpää nähdä sarjakuva heti piirtämisen jälkeen julkaistuna kuin piirtää ensin 70 strippiä pöytälaatikkoon. Palautetta sarjasta on tullut enemmän Facebookin kautta kuin blogissa.

Strippien perusteella voisi kuvitella, että opiskelussa on painotettu erityisesti erilaisia vatsantoimintoja. Näin on todella tapahtunut. Saa nähdä kuinka pakottelemattomasti tästä perustoiminnosta riittää vitsinjuurta. Vitsiaihioita on varastossa jo toinen mokoma julkaistujen lisäksi. Piirtäminen tapahtuu yleensä useamman stripin ryppäässä, yleisimmin vapaapäivän aamuna ennen muiden perheenjäsenten heräämistä.

Sote-uudistus ja ikääntyvän väestön tuomat haasteet näkyvät päivittäin medioissa. Riski ryhmä pyrkii kertomaan hoitajien arjesta turhia pönöttelemättä. Kannanottoja tai politikointia siitä on turha hakea, yhteydet todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin ovat sattumaa.

Mika Myyry (s. 1969) on graafinen suunnittelija, joka opiskelee hoitoalaa.

riskiryhma.sarjakuvablogit.com

mika myyry riski ryhmä riskiryhmä sarjakuva

Trackback from your site.

pienmainos
pienmainos

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
http

Sarjakuvablogit.comin toimintaa tukee taiteilijan tavaratalo Tempera. Temperalla on myymälä osoitteessa Uudenmaankatu 16, Helsinki sekä verkkokauppa.

Suomen laajin valikoima laadukkaita piirustus- ja taiteilijaintarvikkeita! Myymälästä Suomen sarjakuvaseuran jäsenkortilla 10–20 % alennus tuotteista.

Tempera.com/shop

5 days ago
RT @sarjakuvaseura: Jiipu Uusitalon blogissa: "Miksi terveydenhoidon ammattilaisia ei kouluteta kohtaamaan HLBTIAQ+-ihmisiä?" https://t.co/… Battybabybat photo
5 days ago
RT @sarjakuvaseura: Jiipu Uusitalon blogissa: "Miksi terveydenhoidon ammattilaisia ei kouluteta kohtaamaan HLBTIAQ+-ihmisiä?" https://t.co/… realkuurareign photo