sarjakuvakeskus
sarjakuvakeskus

Tammikuun kuukauden blogi: Riski ryhmä

Riski ryhmä syntyi alunperin koulutunnilla A4-monisteiden reunapiirroksista opiskellessani lähihoitajaksi. Alunperin nimettömään ja kasvottomaan hoitajien ja potilaiden massaan on sarjan jatkuessa alkanut puskea jostain persoonia, jotka ovat toistuneet jo useammassa stripissä. Ehkä heistä muotoutuu jatkossa Riskin ryhmän vakiohenkilökaarti./p>

Blogi on julkaisualustana motivoinut piirtämiseen, on mielekkäämpää nähdä sarjakuva heti piirtämisen jälkeen julkaistuna kuin piirtää ensin 70 strippiä pöytälaatikkoon. Palautetta sarjasta on tullut enemmän Facebookin kautta kuin blogissa.

Strippien perusteella voisi kuvitella, että opiskelussa on painotettu erityisesti erilaisia vatsantoimintoja. Näin on todella tapahtunut. Saa nähdä kuinka pakottelemattomasti tästä perustoiminnosta riittää vitsinjuurta. Vitsiaihioita on varastossa jo toinen mokoma julkaistujen lisäksi. Piirtäminen tapahtuu yleensä useamman stripin ryppäässä, yleisimmin vapaapäivän aamuna ennen muiden perheenjäsenten heräämistä.

Sote-uudistus ja ikääntyvän väestön tuomat haasteet näkyvät päivittäin medioissa. Riski ryhmä pyrkii kertomaan hoitajien arjesta turhia pönöttelemättä. Kannanottoja tai politikointia siitä on turha hakea, yhteydet todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin ovat sattumaa.

Mika Myyry (s. 1969) on graafinen suunnittelija, joka opiskelee hoitoalaa.

riskiryhma.sarjakuvablogit.com

mika myyry riski ryhmä riskiryhmä sarjakuva

Trackback from your site.

pienmainos
pienlehtimainos

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
[fts_twitter tweets_count=2 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no search=sarjakuvablogit]
sarjakuvakeskus
sarjakuvakeskus

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Subcode: 460


Sarjakuvablogit.com on Suomen sarjakuvaseuran 2008 perustama ilmainen palvelu, johon voi perustaa oman sarjakuvablogin. Sivusto on kehitetty erityisesti kuvapainotteisia blogeja ajatellen, ja muokkausmahdollisuuksia on paljon. Voit ehdottaa mielenkiintoista blogia Kuukauden blogiksi. Sivustoa pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja otamme mielellämme vastaan myös apua WordPress-pohjaisen sivuston kehittämisessä.

Tiimin ja Suomen sarjakuvaseuran tavoitat osoitteesta info@sarjakuvaseura.fi.
Ongelmatilanteissa ota yhteyttä palvelun ylläpitäjään osoitteessa webmaster@sarjakuvaseura.fi.
Aihetunniste Twitterissä: #sarjakuvablogit


Käyttöehdot
Sarjainfo

Suomen sarjakuvaseura ry
Sarjakuvakeskus
Porthaninkatu 9
00530 Helsinki
info@sarjakuvaseura.fi

Liity Suomen sarjakuvaseuraan! Liittymällä saat Sarjainfo-lehden kotiisi sekä jäsenkortin ja rahanarvoisia etuja. Samalla tuet suomalaista sarjakuvaa. Jäsenenä voit myös perustaa sarjakuvablogin tänne! sarjakuvaseura.fi