mainos
mainos

Taivaallisin sarjakuvablogi -palkinto 2015

Suomen sarjakuvaseura myöntää toista kertaa 28.8.15 Helsingin sarjakuvafestivaaleilla Taivaallisin sarjakuvablogi -palkinnon Tea Teen (Tauriainen) blogille Mad Tea Party.

Yksi tämän vuoden festivaaliteemoista on pienlehtikulttuuri. Sarjakuvablogit voi nähdä jatkumona tästä ja ne ovat nykyään näkyvä ja raikas ilmiö suomalaisessa sarjakuvassa. Sarjakuvablogit ovat nettisarjakuvia, joissa yhdistyvät usein ajankohtaisuus, luonnoskirjamaisuus ja omakohtaiset pohdinnat.

Raadissa toimivat sarjakuvapiirtäjät Kati Kovács, Joonas Rinta-Kanto ja Aino Sutinen. Palkinto on 100 euron lahjakortti Tempera-taidetarvikekauppaan.

Linkki voittajablogiin: madteaparty.sarjakuvablogit.com
  tea-palkinto-salla-moilanen

Kuva: Salla Moilanen

Taivaallisin sarjakuvablogi 2015: Mad Tea Party

madteaparty2Mad Tea Party on Tea Teen (s. 1988) pääasiassa omaelämäkerrallinen blogi, joka kertoo ronskin huumorin ja fantasiaelementtien kautta pieniä tarinoita sarjakuvapiirtäjän arkielämästä ja mm. koiranomistamisen iloista ja kirouksista. Mukana on aina arvaamattomia käänteitä ja usein viittauksia popkulttuuriin ja meemeihin. Kaikki ei kuitenkaan ole silkkaa hauskuutta, vaan mm. uupumusta ja muita vakavia aiheita käsitellään avoimesti ja samastuttavasti.

Tekijän graafisen suunnittelun taidot näkyvät ja digitaalisesti toteutettu piirros on sujuvaa. Blogin ulkoasu on viimeistelty ja mukana on paljon pieniä gif-animaatioita sekä oma kauppa. Verkkojulkaisun mahdollisuudet on hyödynnetty laajasti, mutta lyhyiden tarinoiden kokonaisuutta työstetään samalla pitkäjänteisesti perinteistä printtijulkaisua silmälläpitäen. Mad Tea Party -nimeä kantavia kokooma-albumeita onkin ilmestynyt tähän mennessä kaksi Daada-kustantamon kautta. Kolmososa on tekeillä.

Tea Tee tunnetaan sarjakuvapiireissä persoonallisena ja tuotteliaana nuorena piirtäjänä, jonka käyttämät tyylit vaihtelevat ja kehittyvät mutta pysyvät aina tunnistettavina – jos ei muuten niin suurista silmistä!

Sanottua

”Värimaailma on rohkea ja mielenkiintoinen, piirrosjälki miellyttää kovasti ja jutut ovat vaan yksinkertaisesti todella hauskoja (silloin kun niiden on tarkoitus olla hauskoja). Blogi erottuu muiden joukosta pirteästi.”

–Joonas Rinta-Kanto

”Animaatiomainen ja persoonallinen piirrostyyli joka on täynnä ilmaisuvoimaa. Jutut hauskan autoironisia, äärimmilleenkin liioiteltuja, usein ’kauhukarkkimaisia’, mutta silti monesti myös koskettavia ja herkkiä. Sujuvaa ja toimivaa blogisarjakuvaa.”

–Kati Kovács

”Vaivattoman näköinen jälki on syntynyt varmasti tuhansien tuntien harjoituksen kautta, mutta sarjakuvien vilpittömyys ei ole kärsinyt taitojen kehittymisestä tippaakaan. Arkinen itseironia on aseistariisuvaa, kokonaisuus yksinkertaisesti ihana.”

–Hannele Richert Mad Tea Party 2 -albumista Sarjainfo-lehdessä 4/2014

madteaparty1

Kilpailusta

Raati oli tyytyväinen suomalaisten blogien yleiseen tasoon. Raati nosti kärkisijoille etenkin monia osin tai kokonaan omaelämäkerrallisia blojeja, joskin mukana oli myös muunlaisia ehdokkaita. Monissa blogeissa eri formaatteja, kuten strippisarjakuvaa tai yksittäisiä kuvia yhdisteltiin. Blogi onkin julkaisumuotona salliva.

”Parhaissa blogeissa käytetään kieltä rikkaasti ja ihan selvästi rakkaudella ja maailman ja oman elämän asioita osataan katsoa reippaankin ironisesta vinkkelistä. Kaikkiin tyyppeihin on jotenkin helppo samaistua ja siten helpottua…’jep, ollaan kaikki vain ihmisiä-oi-voi-poloisia!’  Vapauttavaa!”

–Kati Kovács

Sarjakuvablogit.com on Suomen sarjakuvaseuran ylläpitämä verkkopalvelu. Helsingin sarjakuvafestivaalien järjestämässä kilpailussa oli mukana kotimaisia blogeja myös muilta alustoilta. Esivalinta tehtiin sarjakuvaseuran verkostojen koostaman vinkkauslistan perusteella. Kilpailuun ei ilmoittauduttu erikseen etukäteen.

lihisnousee2

Yhteistyössä:

Tempera-logo
pienmainos
pienmainos

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
[fts_twitter tweets_count=2 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no search=sarjakuvablogit]
mainos
mainos

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Subcode: 460


Sarjakuvablogit.com on Suomen sarjakuvaseuran 2008 perustama ilmainen palvelu, johon voi perustaa oman sarjakuvablogin. Sivusto on kehitetty erityisesti kuvapainotteisia blogeja ajatellen, ja muokkausmahdollisuuksia on paljon. Voit ehdottaa mielenkiintoista blogia Kuukauden blogiksi. Sivustoa pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja otamme mielellämme vastaan myös apua WordPress-pohjaisen sivuston kehittämisessä.

Tiimin ja Suomen sarjakuvaseuran tavoitat osoitteesta info@sarjakuvaseura.fi.
Ongelmatilanteissa ota yhteyttä palvelun ylläpitäjään osoitteessa webmaster@sarjakuvaseura.fi.
Aihetunniste Twitterissä: #sarjakuvablogit


Käyttöehdot


Suomen sarjakuvaseura ry
Sarjakuvakeskus
Laivalahden puistotie 7
00810 Helsinki
info@sarjakuvaseura.fi

Liity Suomen sarjakuvaseuraan! Liittymällä saat Sarjainfo-lehden kotiisi sekä jäsenkortin ja rahanarvoisia etuja. Samalla tuet suomalaista sarjakuvaa. Jäsenenä voit myös perustaa sarjakuvablogin tänne! sarjakuvaseura.fi