Toukokuun kuukauden blogi: Jelden

En ole muusikko, mutta rytmi minulla on veressä. En ole veistäjä, mutta kosketuspinta on vahva. Kokki en myöskään ole, mutta uusia yhdistelmiä keksin jatkuvasti, enkä liiemmin tanssija, vaikka liikettä rakastankin. Näitä kaikkia ennen minä olen piirtäjä.

Sarjakuvapäiväkirjaa (joka oikeammin on kuvien ja tekstien kokonaisuudessaan kaunis kaaos) olen pitänyt vuodesta 2008, jolloin täytin 13, ja blogia olen julkaissut nyt siiskin nelisen vuotta. En vielä 17-vuotiaana ole lakannut piirtämästä sarjakuvia tai yksittäisiä kuvia ja kirjoittamasta tekstejä, sillä totesin sellaisen aikanaan oikein hauskaksi luettuani muiden blogeja. Saamani palaute on myös ollut kovin tärkeää kehityksessäni.

Aiheeni ovat enemmän tai vähemmän omaelämäkerrallisia. Silloin tällöin minusta on hauskaa kertoa asioita symbolein, jotka jäävät muille mysteerisiksi. Ylivoimaisesti suurin osa piirtämistäni ja julkaisemistani merkinnöistä on kuitenkin suoraselkoisia, humoristisia, mieleen jääneitä havaintoja siitä, mitä on tapahtunut arkipäivässäni tai millaisia ajatuskulkuja minulla on.

Nimeni on Jenna Oldén, olen 17-vuotias ja asun aivan Tampereen kupeessa. Paraikaa opiskelen Tammerkosken kuvataidelukiossa Tampereella. Sarjakuvat ovat vain yksi mielenkiinnonkohteistani; mielelläni oppisin esimerkiksi kirjoittamisesta, elokuvasta ja ohjaamisesta ja vaatesuunnittelustakin enemmän.

Merkittävimmät tapahtumat sarjakuvahistoriassani lienevät Lasten mehuhetki –omakustanteen tekeminen ja Tampere Kuplii –festareilla blogipaneelissa jutteleminen muiden sarjisbloggaajien kanssa. Suurimpia sarjakuvallisia innoittajiani ovat muiden muassa Hugo Prattin Corto Maltese, Ville Ranta, Kuti Kuti, Pahkasika ja sarjakuvablogit ylipäätään.

Historiani sarjakuvien tekijänä ei ole vielä pitkä. Minulle on kuitenkin aina ollut itsestäänselvää, että tulen kehittymään sarjakuvan saralla runsaasti ja työskentelemään (tai ainakin leikkimään) sen parissa vielä paljon!

fjelden.sarjakuvablogit.com

Trackback from your site.

pienlehtimainos
pienmainos

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
http

Sarjakuvablogit.comin toimintaa tukee taiteilijan tavaratalo Tempera. Temperalla on myymälä osoitteessa Uudenmaankatu 16, Helsinki sekä verkkokauppa.

Suomen laajin valikoima laadukkaita piirustus- ja taiteilijaintarvikkeita! Myymälästä Suomen sarjakuvaseuran jäsenkortilla 10–20 % alennus tuotteista.

Tempera.com/shop

4 days ago
Kirjoitin sarjakuvablogiin parin viikon tapahtumista ja tulevan vuoden suunnitelmista.

#sarjakuva #totentanz #sarjakuvablogit

https://t.co/CVYWJBpLFW
1 week ago
RT @sarjakuvaseura: Kuukauden sarjakuvablogi: Ruutujen välistä. Turkulainen @max_sarin on viime aikoina mm. voittanut kaksi Eisner-palkinto… Sarjakuvakauppa photo