Heinäkuun kuukauden blogi: Kalakukhonen moi!

Huom. blogi saattaa sisältää materiaalia, joka ei sovi lapsille.

Kalakukhonen moi! syntyi pakosta, jonka sai aikaan puo edellä puuhun yrittäminen. Puolisentoista vuotta sitten olin työstänyt pidempää sarjakuvaprojektia hiki hatussa, otsa rypyssä ja salassa ihan kaikilta, tietysti kaikkien hyväksihavaittujen sarjakuvanteon konventioiden vastaisesti. Turhauduttuani päämäärättömyyteen päätin kokeilla sarjakuvablogin tekemistä. Kynnyksen asetin tarkoituksella matalaksi. Puolikuolleina syntyneiden ideanpoikasten on annettava sätkiskellä rauhassa, vaikka sitten verkossa kaikkien ulottuvilla.

Riivitylle suttupaperille syntyi Mustikkalapsi, ääliömäisesti nimetty pitelemätön lapsisosiopaatti, jonka seikkailuissa saan toteuttaa vähemmän tiedostettuja kitkerämpiä tunteitani. Hahmon yksiulotteisuus on vapauttavaa. Tajunnanvirtana tehty väkivaltasarjakuva on tietysti kulunut juttu, mutta ainakin tekijäänsä Mustikkalapsen toilailut huvittavat.

Tuomas Tiainen

Kalakukhosessa sekoittuvat idioottihuumori, pop-kulttuurin ilmiöt, punk, maailmantuska ja MAD-tyyppinen viisastelu. Aloittaessani mielsin blogini parodiaksi, ja tarkoitukseni oli tehdä sarjakuvaa tarkoituksellisen huolimattomasti ja huonosti. Sittemmin parodianäkökulma on unohtunut, koska torahampaiden, Nomination-rannekorujen, sarjamurhaajien ja muiden inhottavuuksien piirtäminen on ollut liian hauskaa.

Verrattain suuri osa Kalakukhosen materiaalista on piirretty ilman minkäänlaisia luonnosteluja tai käsikirjoituksia. Se näkyy lopputuloksissa: normaalisti tarkka viivani vapisee ja menee sinne, minne ei pitäisi. Juonet taas eivät tunnu menevän oikein minnekään. Vasemmalla kädellä tekeminen vain on verrattoman mukavaa. Moodi on jäänyt päälle, ja piirrän nykyään mieluummin ”huonosti” kuin hyvin. Luulen, että se on hyvä asia.

Tuomas Tiainen (s. 1980) on Helsingissä asuva sarjakuvaharrastaja, -kriitikko ja DJ, jonka debyyttialbumi Man with the Dog ilmestyy syksyllä. Pöytälaatikkopiirtämisen ohessa Tiainen kirjoittaa säännöllisesti Sarjainfo-lehteen. Lisäksi hän kuuluu Suomen sarjakuvaseuran hallitukseen.

tuomastee.sarjakuvablogit.com

 

Trackback from your site.

pienlehtimainos
pienmainos

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
http

Sarjakuvablogit.comin toimintaa tukee taiteilijan tavaratalo Tempera. Temperalla on myymälä osoitteessa Uudenmaankatu 16, Helsinki sekä verkkokauppa.

Suomen laajin valikoima laadukkaita piirustus- ja taiteilijaintarvikkeita! Myymälästä Suomen sarjakuvaseuran jäsenkortilla 10–20 % alennus tuotteista.

Tempera.com/shop

1 day ago
RT @sarjakuvaseura: Kuukauden sarjakuvablogi: Ruutujen välistä. Turkulainen @max_sarin on viime aikoina mm. voittanut kaksi Eisner-palkinto… MakedoniaTre photo
1 week ago
Kirjoitin sarjakuvablogiin parin viikon tapahtumista ja tulevan vuoden suunnitelmista.

#sarjakuva #totentanz #sarjakuvablogit

https://t.co/CVYWJBpLFW