Lokakuun kuukauden blogi: Orava & Walter Ego

Perustin blogini keväällä 2012 sarjakuvapedagogiikan kurssia varten, jossa oli annettu tehtäväksi pitää kurssin ajan sarjakuvapäiväkirjaa. Olin aina ennen suhtautunut aika nihkeästi omaelämäkerralliseen sarjakuvaan, sillä se tuntui minusta usein teennäiseltä tai tylsältä. Mitä muka olisi niin kiinnostavaa omassa elämässä, että siitä saisi hyvän sarjakuvan?

Meinasin jo kuopata blogin kurssin jälkeen, mutta sitten hoksasin, että miksi ihmeessä minun tarvitsisi piirtää itseni ihmisenä, kun voisin olla mikä tahansa otus? Niinpä minusta tuli orava. Päähäni alkoi heti virrata ideoita oravan kommelluksiin, sillä mielsin sen heti enemmän sarjakuvahahmoksi. Otushahmot antavat muutenkin paljon enemmän mahdollisuuksia ja vapauksia. Tarvittiin siis vain itselleni oikea lähestymistapa omaelämäkerralliseen kerrontaan. Kun kerran olin löytänyt oman tyylini kertoa elämästäni, niin loppua ei näkynyt.

Orava on minua paljon ilkikurisempi ja itseluottamustakin sillä piisaa vaikka muille jakaa. Kuitenkin yhtä asiaa en ole liioitellut pätkääkään oravan persoonassa: intoa (erityisesti sarjakuviin) ja innostumista.

Blogissa seikkailee myös maailmanvalloittajakansalainen Walter Ego kätyreineen. Walterin perimmäinen tarkoitus taitaa olla itseni sekä muiden piirtäjien itsetunnon kohotus ja että saa sitä olla ihan ylpeä omista töistään.Walterilla on myös loputon usko omiin mahdollisuuksiinsa. Se antaa luvan olla suuruudenhullu sellaisella mukavalla tavalla.

Blogipäivitykseni ovat usein varsin humoristisia, korkealentoisia ja osa kokeileviakin. Arkisiin asioihin on hauska keksiä jotain jujuja tai mielikuvituksellisia, dramaattisia käänteitä. Pelkkä lelujen keräilykin on hurjan action-täytteistä, usko pois vain! Blogi on muuten mainio paikka tehdä pientä jäynää kavereille ja nörteille! Lisäksi käymme vuorotellen blogeissamme eeppistä sarjakuvapiirtäjäbattlea ystäväni Harmaan pupun kanssa. Silloin turkki pöllyää ja tanner tömisee!

Kaarina Uimonen (s. 1990) opiskelee onnellisena sarjakuvailmaisun sivuaineessa Taikissa ja haluaa ammattisarjakuvantekijäksi. Sarjakuvia hän on piirtänyt ja harrastanut lapsesta asti ja hänen vanhin yhä käytössä oleva hahmonsa täytti juuri kymmenen vuotta.

kiemura.sarjakuvablogit.com

 

Trackback from your site.

pienlehtimainos
pienlehtimainos

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
http

Sarjakuvablogit.comin toimintaa tukee taiteilijan tavaratalo Tempera. Temperalla on myymälä osoitteessa Uudenmaankatu 16, Helsinki sekä verkkokauppa.

Suomen laajin valikoima laadukkaita piirustus- ja taiteilijaintarvikkeita! Myymälästä Suomen sarjakuvaseuran jäsenkortilla 10–20 % alennus tuotteista.

Tempera.com/shop

1 day ago
RT @sarjakuvaseura: Kuukauden sarjakuvablogi: Ruutujen välistä. Turkulainen @max_sarin on viime aikoina mm. voittanut kaksi Eisner-palkinto… MakedoniaTre photo
1 week ago
Kirjoitin sarjakuvablogiin parin viikon tapahtumista ja tulevan vuoden suunnitelmista.

#sarjakuva #totentanz #sarjakuvablogit

https://t.co/CVYWJBpLFW