mainos
mainos

Lokakuun kuukauden blogi: Orava & Walter Ego

Perustin blogini keväällä 2012 sarjakuvapedagogiikan kurssia varten, jossa oli annettu tehtäväksi pitää kurssin ajan sarjakuvapäiväkirjaa. Olin aina ennen suhtautunut aika nihkeästi omaelämäkerralliseen sarjakuvaan, sillä se tuntui minusta usein teennäiseltä tai tylsältä. Mitä muka olisi niin kiinnostavaa omassa elämässä, että siitä saisi hyvän sarjakuvan?

Meinasin jo kuopata blogin kurssin jälkeen, mutta sitten hoksasin, että miksi ihmeessä minun tarvitsisi piirtää itseni ihmisenä, kun voisin olla mikä tahansa otus? Niinpä minusta tuli orava. Päähäni alkoi heti virrata ideoita oravan kommelluksiin, sillä mielsin sen heti enemmän sarjakuvahahmoksi. Otushahmot antavat muutenkin paljon enemmän mahdollisuuksia ja vapauksia. Tarvittiin siis vain itselleni oikea lähestymistapa omaelämäkerralliseen kerrontaan. Kun kerran olin löytänyt oman tyylini kertoa elämästäni, niin loppua ei näkynyt.

Orava on minua paljon ilkikurisempi ja itseluottamustakin sillä piisaa vaikka muille jakaa. Kuitenkin yhtä asiaa en ole liioitellut pätkääkään oravan persoonassa: intoa (erityisesti sarjakuviin) ja innostumista.

Blogissa seikkailee myös maailmanvalloittajakansalainen Walter Ego kätyreineen. Walterin perimmäinen tarkoitus taitaa olla itseni sekä muiden piirtäjien itsetunnon kohotus ja että saa sitä olla ihan ylpeä omista töistään.Walterilla on myös loputon usko omiin mahdollisuuksiinsa. Se antaa luvan olla suuruudenhullu sellaisella mukavalla tavalla.

Blogipäivitykseni ovat usein varsin humoristisia, korkealentoisia ja osa kokeileviakin. Arkisiin asioihin on hauska keksiä jotain jujuja tai mielikuvituksellisia, dramaattisia käänteitä. Pelkkä lelujen keräilykin on hurjan action-täytteistä, usko pois vain! Blogi on muuten mainio paikka tehdä pientä jäynää kavereille ja nörteille! Lisäksi käymme vuorotellen blogeissamme eeppistä sarjakuvapiirtäjäbattlea ystäväni Harmaan pupun kanssa. Silloin turkki pöllyää ja tanner tömisee!

Kaarina Uimonen (s. 1990) opiskelee onnellisena sarjakuvailmaisun sivuaineessa Taikissa ja haluaa ammattisarjakuvantekijäksi. Sarjakuvia hän on piirtänyt ja harrastanut lapsesta asti ja hänen vanhin yhä käytössä oleva hahmonsa täytti juuri kymmenen vuotta.

kiemura.sarjakuvablogit.com

 
pienmainos
pienmainos

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
[fts_twitter tweets_count=2 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no search=sarjakuvablogit]
mainos
mainos

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Subcode: 460


Sarjakuvablogit.com on Suomen sarjakuvaseuran 2008 perustama ilmainen palvelu, johon voi perustaa oman sarjakuvablogin. Sivusto on kehitetty erityisesti kuvapainotteisia blogeja ajatellen, ja muokkausmahdollisuuksia on paljon. Voit ehdottaa mielenkiintoista blogia Kuukauden blogiksi. Sivustoa pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja otamme mielellämme vastaan myös apua WordPress-pohjaisen sivuston kehittämisessä.

Tiimin ja Suomen sarjakuvaseuran tavoitat osoitteesta info@sarjakuvaseura.fi.
Ongelmatilanteissa ota yhteyttä palvelun ylläpitäjään osoitteessa webmaster@sarjakuvaseura.fi.
Aihetunniste Twitterissä: #sarjakuvablogit


Käyttöehdot


Suomen sarjakuvaseura ry
Sarjakuvakeskus
Laivalahden puistotie 7
00810 Helsinki
info@sarjakuvaseura.fi

Liity Suomen sarjakuvaseuraan! Liittymällä saat Sarjainfo-lehden kotiisi sekä jäsenkortin ja rahanarvoisia etuja. Samalla tuet suomalaista sarjakuvaa. Jäsenenä voit myös perustaa sarjakuvablogin tänne! sarjakuvaseura.fi