mainos
mainos

Syyskuun kuukauden blogi: Kahlekuningas

Voi sisältää lapsille sopimatonta materiaalia.

ILTALEHTI 27.8.2014: ”Kahlekuningas on nousemassa Suomen vaikutusvaltaisimpiin sarjakuviin. Sarjakuvassa useita vuosia jyllännyt huono maku on löytänyt jalansijaa etenkin nuorten ihmisten keskuudessa. Stripin hahmot kuten kaivon pohjalla viruva nainen sekä usein väkivaltaiset aiheet vievät ihmisten arvomaailmaa väärään suuntaan. Tekijät itse vastaavat syytökseen piiloutumalla käsitteen ”musta huumori” taakse.

Kiistelty Kahlekuningas-blogi käynnistyi huhtikuussa 2012. Sarjakuvan takana on tekijäduo Johan Eichhorn ja Jere Kasanen. Tehtävät on jaettu kummankin vahvuuksien mukaan siten, että Eichhorn käsikirjoittaa, Kasanen piirtää ja vastuu lopputuloksesta kannetaan yhdessä. Huono maku kumpuaa molemmista.

Ulkomaalainen Eichhorn on tunnettu Suomessa myös käsikirjoittajana ja Aalto-yliopiston opettajana. Suomalainen Kasanen puolestaan on graafikko ja kuvittaja.

Suuren yleisön tietoisuuteen kahlekuningas nousi syyskuussa 2012, kun A. Ankka alkoi esiintyä sarjakuvassa, ja Kahlekuningas nosti asiasta tekijänoikeuskanteen Disney-yhtiötä vastaan. Kulttuurin asiantuntijoiden mukaan teko oli hyvin tarkoitushakuinen ja naurettava.”

kahlekuningas.sarjakuvablogit.com

   
pienmainos
pienmainos

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
[fts_twitter tweets_count=2 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no search=sarjakuvablogit]
mainos
mainos

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Subcode: 460


Sarjakuvablogit.com on Suomen sarjakuvaseuran 2008 perustama ilmainen palvelu, johon voi perustaa oman sarjakuvablogin. Sivusto on kehitetty erityisesti kuvapainotteisia blogeja ajatellen, ja muokkausmahdollisuuksia on paljon. Voit ehdottaa mielenkiintoista blogia Kuukauden blogiksi. Sivustoa pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja otamme mielellämme vastaan myös apua WordPress-pohjaisen sivuston kehittämisessä.

Tiimin ja Suomen sarjakuvaseuran tavoitat osoitteesta info@sarjakuvaseura.fi.
Ongelmatilanteissa ota yhteyttä palvelun ylläpitäjään osoitteessa webmaster@sarjakuvaseura.fi.
Aihetunniste Twitterissä: #sarjakuvablogit


Käyttöehdot


Suomen sarjakuvaseura ry
Sarjakuvakeskus
Laivalahden puistotie 7
00810 Helsinki
info@sarjakuvaseura.fi

Liity Suomen sarjakuvaseuraan! Liittymällä saat Sarjainfo-lehden kotiisi sekä jäsenkortin ja rahanarvoisia etuja. Samalla tuet suomalaista sarjakuvaa. Jäsenenä voit myös perustaa sarjakuvablogin tänne! sarjakuvaseura.fi