banaani
banaani

Maaliskuun kuukauden blogi: Jub ja Leif

Jub ja Leif -tarinat muodostuvat kohtaamisista arkipäiväisten kummallisuuksien kanssa. Oli kyseessä sitten päähenkilöiden keskinäiset törmäämiset, sivuhenkilöiden arvaamattomuus tai yhteiskunnalliset epäkohdat, ystävyksistämme ainakin toinen löytää tilanteesta huvittavankin puolen.

Ystävyys on sarjakuvamme ydin. Jub ja Leif eivät aina tule toimeen keskenään, mutta kumpikin pystyy luottamaan siihen, että seuraavan viikon sarjakuvassa he ovat taas yhdessä nauramassa, ihmettelemässä, tai torailemassa.

Ystävyksemme täydentävät toisiaan. Jub on kyynisempi, vetäytyvä ulkopuolinen tarkkailija. Leif on avoimempi ja sosiaalisesti holtittomampi. Molempia päähenkilöitä kuitenkin yhdistää sisäsyntyinen tahdittomuus, joka monesti vauhdittaa tarinan aivan uusille urille.

Jub ja Leif -sarjakuvan tekeminen alkoi loppukesästä 2011 Lassen ehdotettua allekirjoittaneelle jälleen kerran yhteisen sarjakuvan tekemistä. Lasse lupasi toimittaa kuvakäsikirjoitukset, jolloin itselleni jäisi tehtäväksi lopullisen sarjakuvan piirtäminen. Olin vastikään tekstannut erään Lassen tekemän sarjakuvan, joten olin vihdoinkin valmis tarttumaan tähän ehdotukseen. Työni osoittautui yllättävänkin vaivattomaksi, suurelta osin Lassen tarjoaman tuen ja kannustuksen vuoksi. Tekijöiden pitkäikäisen ystävyyden hedelmänä Jub ja Leif on kypsä lukijalle tarjottavaksi..

Juha, Nummelan maanpäällisessä paratiisissa

Piirtäjä Juha Heikkinen on työtön sekatyömies Vihdin Nummelasta.

Käsikirjoittaja Lasse Martinaho asuu Keravalla omasta vapaasta tahdostaan.

jubjaleif.sarjakuvablogit.com

Trackback from your site.

pienlehtimainos
pienmainos

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
[fts_twitter tweets_count=2 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no search=sarjakuvablogit]
sarjakuvakeskus
sarjakuvakeskus

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Subcode: 460


Sarjakuvablogit.com on Suomen sarjakuvaseuran 2008 perustama ilmainen palvelu, johon voi perustaa oman sarjakuvablogin. Sivusto on kehitetty erityisesti kuvapainotteisia blogeja ajatellen, ja muokkausmahdollisuuksia on paljon. Voit ehdottaa mielenkiintoista blogia Kuukauden blogiksi. Sivustoa pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja otamme mielellämme vastaan myös apua WordPress-pohjaisen sivuston kehittämisessä.

Tiimin ja Suomen sarjakuvaseuran tavoitat osoitteesta info@sarjakuvaseura.fi.
Ongelmatilanteissa ota yhteyttä palvelun ylläpitäjään osoitteessa webmaster@sarjakuvaseura.fi.
Aihetunniste Twitterissä: #sarjakuvablogit


Käyttöehdot
Sarjainfo

Suomen sarjakuvaseura ry
Sarjakuvakeskus
Porthaninkatu 9
00530 Helsinki
info@sarjakuvaseura.fi

Liity Suomen sarjakuvaseuraan! Liittymällä saat Sarjainfo-lehden kotiisi sekä jäsenkortin ja rahanarvoisia etuja. Samalla tuet suomalaista sarjakuvaa. Jäsenenä voit myös perustaa sarjakuvablogin tänne! sarjakuvaseura.fi