mainos
mainos

Maaliskuun kuukauden blogi: Kuvatuksia 2

Aloitin ensimmäisen Kuvatuksia-blogini syksyllä 2006 tarkoituksenani lähinnä löytää uudestaan piirtämisen jonnekin matkan varrelle kadonnut spontaanius ja ilo. Matka onkin ollut pitkä, sillä olen piirtänyt aina siitä asti kun tein ensimmäiset huterat vedot olohuoneen tapettiin väriliiduilla. Ensimmäiset varsinaiset sarjakuvat muistan piirtäneeni ala-asteella, mm. vaatimattomasti maailman parhaaksi sarjakuvaksi suunnittelemani 12-sivuisen kauhutarinan Draculan paluusta.

Vuosien myötä piirrostapani muuttui varsin pikkutarkaksi näpertelyksi, ja vaikka edelleen rakastankin nyhvätä yksityiskohtia, halusin oppia piirtämään spontaanimmin vailla suurempaa luonnostelua ja saada enemmän aikaiseksi. Tähän rakoon sarjakuvablogin pitäminen sopi kuin nakutettu. Loppuvuodesta 2012 blogini siirtyi Sarjakuvablogit.comin suojelukseen Kuvatuksia 2 -nimisenä. Valtaosa sarjiksistani löytyy vielä vanhasta blogistani osoitteesta hannav.vuodatus.net.

hannai sarjakuvablogi kuvatuksiaVakioaiheita sarjiksissani ovat kaduilla ja busseissa kohtaamani mitä erilaisimmat persoonat, arjen isommat ja pienemmät sattumukset sekä erilaiset verenpainetta nostattavat tapaukset. Vaikka lähestymistapani on humoristinen, sarjakuvissani ei välttämättä ole aina vitsiä kätkettynä – toisinaan pelkkä elävän elämän absurdius riittää. Eräs lukijani kuvasi tyyliäni joskus ”arjen sosiologiaksi”, ja tuohon termiin tykästyin kovasti. Parasta palautetta on ollut, kun joku on kertonut alkaneensa tarkkailla ympäristöään ja kanssakulkijoitaan ”Hannan silmin”. Haaveenani olisi saada julkaistua juttujani joskus kansien välissä värillisenä kokoelmana.   

hannav sarjakuvablogi kuvatuksiaHanna i. (s.1978) asuu Itä-Helsingissä ja pitää tusseista, polkupyöristä, metrosta ja merestä. Nykypiirtäjistä mieleen ovat mm. Tiitu Takalo, Kati Närhi ja Kaisa Leka.

kuvatuksia2.sarjakuvablogit.com

 
pienmainos
pienmainos

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
[fts_twitter tweets_count=2 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no search=sarjakuvablogit]
mainos
mainos

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Subcode: 460


Sarjakuvablogit.com on Suomen sarjakuvaseuran 2008 perustama ilmainen palvelu, johon voi perustaa oman sarjakuvablogin. Sivusto on kehitetty erityisesti kuvapainotteisia blogeja ajatellen, ja muokkausmahdollisuuksia on paljon. Voit ehdottaa mielenkiintoista blogia Kuukauden blogiksi. Sivustoa pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja otamme mielellämme vastaan myös apua WordPress-pohjaisen sivuston kehittämisessä.

Tiimin ja Suomen sarjakuvaseuran tavoitat osoitteesta info@sarjakuvaseura.fi.
Ongelmatilanteissa ota yhteyttä palvelun ylläpitäjään osoitteessa webmaster@sarjakuvaseura.fi.
Aihetunniste Twitterissä: #sarjakuvablogit


Käyttöehdot


Suomen sarjakuvaseura ry
Sarjakuvakeskus
Laivalahden puistotie 7
00810 Helsinki
info@sarjakuvaseura.fi

Liity Suomen sarjakuvaseuraan! Liittymällä saat Sarjainfo-lehden kotiisi sekä jäsenkortin ja rahanarvoisia etuja. Samalla tuet suomalaista sarjakuvaa. Jäsenenä voit myös perustaa sarjakuvablogin tänne! sarjakuvaseura.fi