Maaliskuun kuukauden blogi: Kuvatuksia 2

Aloitin ensimmäisen Kuvatuksia-blogini syksyllä 2006 tarkoituksenani lähinnä löytää uudestaan piirtämisen jonnekin matkan varrelle kadonnut spontaanius ja ilo. Matka onkin ollut pitkä, sillä olen piirtänyt aina siitä asti kun tein ensimmäiset huterat vedot olohuoneen tapettiin väriliiduilla. Ensimmäiset varsinaiset sarjakuvat muistan piirtäneeni ala-asteella, mm. vaatimattomasti maailman parhaaksi sarjakuvaksi suunnittelemani 12-sivuisen kauhutarinan Draculan paluusta.

Vuosien myötä piirrostapani muuttui varsin pikkutarkaksi näpertelyksi, ja vaikka edelleen rakastankin nyhvätä yksityiskohtia, halusin oppia piirtämään spontaanimmin vailla suurempaa luonnostelua ja saada enemmän aikaiseksi. Tähän rakoon sarjakuvablogin pitäminen sopi kuin nakutettu. Loppuvuodesta 2012 blogini siirtyi Sarjakuvablogit.comin suojelukseen Kuvatuksia 2 -nimisenä. Valtaosa sarjiksistani löytyy vielä vanhasta blogistani osoitteesta hannav.vuodatus.net.

hannai sarjakuvablogi kuvatuksiaVakioaiheita sarjiksissani ovat kaduilla ja busseissa kohtaamani mitä erilaisimmat persoonat, arjen isommat ja pienemmät sattumukset sekä erilaiset verenpainetta nostattavat tapaukset. Vaikka lähestymistapani on humoristinen, sarjakuvissani ei välttämättä ole aina vitsiä kätkettynä – toisinaan pelkkä elävän elämän absurdius riittää. Eräs lukijani kuvasi tyyliäni joskus ”arjen sosiologiaksi”, ja tuohon termiin tykästyin kovasti. Parasta palautetta on ollut, kun joku on kertonut alkaneensa tarkkailla ympäristöään ja kanssakulkijoitaan ”Hannan silmin”. Haaveenani olisi saada julkaistua juttujani joskus kansien välissä värillisenä kokoelmana.   

hannav sarjakuvablogi kuvatuksiaHanna i. (s.1978) asuu Itä-Helsingissä ja pitää tusseista, polkupyöristä, metrosta ja merestä. Nykypiirtäjistä mieleen ovat mm. Tiitu Takalo, Kati Närhi ja Kaisa Leka.

kuvatuksia2.sarjakuvablogit.com

 

Trackback from your site.

pienlehtimainos
pienlehtimainos

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
http

Sarjakuvablogit.comin toimintaa tukee taiteilijan tavaratalo Tempera. Temperalla on myymälä osoitteessa Uudenmaankatu 16, Helsinki sekä verkkokauppa.

Suomen laajin valikoima laadukkaita piirustus- ja taiteilijaintarvikkeita! Myymälästä Suomen sarjakuvaseuran jäsenkortilla 10–20 % alennus tuotteista.

Tempera.com/shop

4 days ago
Kirjoitin sarjakuvablogiin parin viikon tapahtumista ja tulevan vuoden suunnitelmista.

#sarjakuva #totentanz #sarjakuvablogit

https://t.co/CVYWJBpLFW
1 week ago
RT @sarjakuvaseura: Kuukauden sarjakuvablogi: Ruutujen välistä. Turkulainen @max_sarin on viime aikoina mm. voittanut kaksi Eisner-palkinto… Sarjakuvakauppa photo