mainos
mainos

Vuoden sarjakuvablogi 2017 on Tajukankaan kutoja

Vuoden sarjakuvablogi -palkinto on jaettu neljännen kerran Helsingin sarjakuvafestivaaleilla 2.9.2017. Sen sai Jiipu Uusitalon Tajukankaan kutoja.

IMG_4176

Kuva: Henry Söderlund

”Miksi punk on niin rajaton riemu?”

Blogi käsittelee vesivärein tamperelaisen Jiipun elämää transfeminiininä ihmisenä ja kommmentoi yhteiskunnallisia tapahtumia. Se päivittyy säännöllisesti maanantaisin ja pyrkii herättämään keskustelua. Usein käsitellään politiikkaa, kirjoja, luentoja, punk-keikkoja, ruokaa… Henkilökohtaiset kokemukset nivoutuvat yleisempään maailmanjärjestyksen ruotimiseen ja aktivismiin.

Lue blogi täältä: tajukankaankutoja.sarjakuvablogit.com

lepiaanimerenneito

Voittaja saa 200 euron lahjakortin, jonka tarjoaa taidetarvikeliike Tempera. Kiitos Tempera!

Tempera-logo

Kaupallinen ilmoitus: Tempera tarjoaa myös alennuksia Suomen sarjakuvaseuran jäsenille liikkeessään: -10–15–20 % riippuen tuotteesta.

Raati perustelee

Raadin muodostivat aiemmin blogipalkitut sarjakuvataiteilijat Viivi Rintanen ja Tea Tauriainen sekä Sarjainfo-lehden päätoimittaja Aino Sutinen.

”Jiipun blogi on räiskyvä ja mielenkiintoinen niin ulkoasunsa kuin sisältönsä puolesta. Blogissa otetaan kantaa, kerrotaan asioita rohkeasti ja värikkäästi. Jiipulla on tosi ihana ja tunnistettava piirustustyyli! Joka kerta tulee hyvä mieli, kun näkee häneltä uusia sarjiksia.

Jatka hyvää työtä! Blogisi tykittelee tuhannen auringon voimalla!”

– Tea Tauriainen, madteaparty.sarjakuvablogit.com

”Jiipu Uun Tajukankaan kutoja on yhtä aikaa helppolukuinen ja täyttä asiaa sekä kevyt katsoa mutta vakavasti otettava. Jiipu piirtää houkuttelevin akvarellein aiheista, jotka voisivat olla vaikeasti lähestyttäviä: anarkismista, transaktivismista ja feminismistä. Blogi luo kuvan oikeudenmukaisesta tyypistä, joka osaa avata maailmankatsomustaan lukijalle saarnaamatta ja visuaalisesti kauniisti.

En muista milloin aloin lukea Tajukankaan kutojaa, koska blogi vain pikkuhiljaa teki minusta lukijansa. Jiipu ansaitsee tunnustuksen myös pitkäjänteisestä bloggaamisesta. Sekä siitä, että on bloginsa perusteella juuri sellainen myötätuntoinen, kriittinen, kärsivällinen ja ajattelevainen tyyppi joita maailma tarvitsee.”

– Viivi Rintanen, hulluussarjakuvia.sarjakuvablogit.com

jiipu-uusitalo-sarjakuvablogi

Tekijä on aiemmin kertonut blogistaan näin:

”Me elämme historiallista muutosaikaa: halpa energia, jonka varaan kulutusyhteiskunta on rakennettu, on loppumassa maailmasta. Olemme pilanneet elinympäristömme ja saaneet planeetan ilmaston sekaisin. Välillä mietin, onko kovin älykästä käyttää aikaansa sarjakuvablogin pitämiseen, kun voisin myös opetella viljelemään kaalia. Siitä voisi olla hyötyä muuttuvassa maailmassa. Olen kyllä vähän kokeillut lehtikaalin viljelyä ja piirtänyt siitä blogiini.

Muita asioita, joista olen kertonut blogissani ovat transfeminiininä eläminen tässä yhteiskunnassa, feminismi, anarkismi, kommuunielämä ja punkkikeikoilla käyminen, muun muassa. Neljään vuoteen mahtuu paljon, esimerkiksi kaksi talonvaltausta, mielenosoituksia, henkilökohtaisia kriisejä, upeita ystäviä ja hienoja festareita. Osa kuvituksista on aina vain dadaismia ja tajunnanvirtaa, se on hyvä.”

Lue Jiipun koko teksti täältä: ”Sarjakuvabloggaaminen on yhteisöllistä toimintaa”

sarjakuvablogi-vessalaki-jiipu

Blogi on ollut myös kuukauden blogina vuonna 2013, lue vanhempi esittelyteksti täältä.

jiivanan naytekuva 2

Vuonna 2013 blogi oli mustavalkoinen.

pienmainos
pienmainos

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
[fts_twitter tweets_count=2 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no search=sarjakuvablogit]
mainos
mainos

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Subcode: 460


Sarjakuvablogit.com on Suomen sarjakuvaseuran 2008 perustama ilmainen palvelu, johon voi perustaa oman sarjakuvablogin. Sivusto on kehitetty erityisesti kuvapainotteisia blogeja ajatellen, ja muokkausmahdollisuuksia on paljon. Voit ehdottaa mielenkiintoista blogia Kuukauden blogiksi. Sivustoa pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja otamme mielellämme vastaan myös apua WordPress-pohjaisen sivuston kehittämisessä.

Tiimin ja Suomen sarjakuvaseuran tavoitat osoitteesta info@sarjakuvaseura.fi.
Ongelmatilanteissa ota yhteyttä palvelun ylläpitäjään osoitteessa webmaster@sarjakuvaseura.fi.
Aihetunniste Twitterissä: #sarjakuvablogit


Käyttöehdot


Suomen sarjakuvaseura ry
Sarjakuvakeskus
Laivalahden puistotie 7
00810 Helsinki
info@sarjakuvaseura.fi

Liity Suomen sarjakuvaseuraan! Liittymällä saat Sarjainfo-lehden kotiisi sekä jäsenkortin ja rahanarvoisia etuja. Samalla tuet suomalaista sarjakuvaa. Jäsenenä voit myös perustaa sarjakuvablogin tänne! sarjakuvaseura.fi