mainos
mainos

Vuoden sarjakuvablogi 2019 on Jarkko Nääsin Turrikaanien yö

Helsingin sarjakuvafestivaaleilla 7.9. kruunattiin Vuoden sarjakuvablogiksi Jarkko Nääsin blogi Turrikaanien yö. Onnea!

8D9F8ACC-8EFF-4057-A954-FE8B8A7659F7

Kuva: Henry Söderlund / Helsingin sarjakuvafestivaalit 

Luonto teemana

Helsinkiläisen Jarkko Nääsin (s. 1977) blogi sopii hyvin Helsingin sarjakuvafestivaalien teemoihin, joita ovat ympäristö ja vaikuttava sarjakuva.

Nääs on myös ollut suoraan nettiin tehtävän sarjakuvan edelläkävijöitä Suomessa (esim. Desert Rocks). Hänen sarjakuviaan on lisäksi julkaistu mm. useissa antologioissa sekä kissasarjakuvia Mourukatit-albumissa (Arktinen Banaani, 2014). Osa blogin sarjakuvista on aiemmin julkaistu muualla, kuten lehdissä. Päivätyönään Nääs tekee peligrafiikoita.

Blogipalkinnon voittajana hän saa 200 euron taidetarvikelahjakortin, jonka lahjoittaa taiteilijan tavaratalo Tempera. Onnea!

jarkko-naas6

Raatiin kuuluivat Suomen sarjakuvaseuran hallituksen jäsenet Vesa Kataisto ja Reine Palmqvist sekä Sarjainfo-lehden päätoimittaja Aino Sutinen. Kilpailuun ei erikseen ilmoittauduttu.

Turrikaanien yö oli Sarjakuvablogit.comin Kuukauden blogina vuonna 2012. Jarkko Nääs kertoi tuolloin:

”Sarjakuvani käsittelevät yleensä kissoja, Helsingin pelialalla säätävien hipstereiden elämää tai satunnaisia kiinnostuksen kohteitani joita ovat: kivet, sienestys, tähtitiede, sarjakuvatapaamiset ja muut vastaavat kissanristiäiset, luonto, pikselit & pelit, arkeologia, Pet Shop Boys, matkustus ja itse asiassa miltei kaikki mahdollinen, poislukien urheilu ja autot.” Lue teksti täältä.

jarkko-naas1

Raadin perusteluja

”Jarkko Nääsin sarjakuvablogi Turrikaanien yö alkoi kotikissojen toilausten esittelynä, mutta on laajentunut kuvaukseksi nykyihmisen ja luonnon suhteesta. Harvoin tulee ajatelleeksi, että oman maailmamme ohessa pyörii, ryömii ja hyörii satoja muita eliösysteemejä, joista osa on hyvin herkkiä kaikille muutoksille. ”Katso luontoa ja huomaa” on Nääsin blogin ydinsanoma. Miten elää ja antaa muidenkin elää, se ei vaadi saarnaamista eikä selittämistä vaan tervettä järkeä. Luonto on ollut ja toivottavasti on olemassa vielä kauan ihmisten jälkeenkin.”

– Vesa Kataisto

”Tässä on suomalaista maisemaa ja lapsi-kissaperheen kaupunkiarkea tuokiokuvina. Tähän syventyy mielellään. Piirrokset miellyttävät silmää ja teksti on kertovaa ja kauniin korutonta. Kuvan ja sanan yhteispeli toimii, eikä Jarkko Nääs selitä asioita puhki, vaan näyttää sen minkä näkee ja kokee. Hän jättää lukijalle tilaa katsoa itse. Luonto- ja ympäristöteemoista tulee lisäpisteitä.”

– Reine Palmqvist

jarkko-naas2

Lue blogia

Turrikaanien yö: jjnaas.sarjakuvablogit.com

Aiemmat vuoden sarjakuvablogit

jarkko-naas4

”Sananen sarjakuvablogeista yleensä. Tämä ilmaisukanava erottuu usein perinteisestä sarjakuvailmaisusta. Monilla tekijöillä tuntuu olevan ensisijaisesti tarve tuoda tunteensa julki, mikä on blogeissa tyypillistä. Niitä tehdään, jotta omille tunteille saataisiin purkautumiskanava, ja toisinaan niillä haetaan myös kaikupohjaa – kommentteja samankaltaisia asioita kokeneilta, samantyylisessä elämänvaiheessa olevilta.

Sarjakuvablogit on hyvä ponnistuspohja, terapeuttinen ja omaan osaamiseen uskoa vahvistava, kätevä myös samanhenkisten ystävien löytämiseen.”

– Vesa Kataisto

Tempera-logo-yhteistyossac

pienmainos
pienmainos

Mainosta sarjakuvaasi tässä!
[fts_twitter tweets_count=2 cover_photo=no stats_bar=no show_retweets=no show_replies=no search=sarjakuvablogit]
mainos
mainos

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Subcode: 460


Sarjakuvablogit.com on Suomen sarjakuvaseuran 2008 perustama ilmainen palvelu, johon voi perustaa oman sarjakuvablogin. Sivusto on kehitetty erityisesti kuvapainotteisia blogeja ajatellen, ja muokkausmahdollisuuksia on paljon. Voit ehdottaa mielenkiintoista blogia Kuukauden blogiksi. Sivustoa pyöritetään vapaaehtoisvoimin ja otamme mielellämme vastaan myös apua WordPress-pohjaisen sivuston kehittämisessä.

Tiimin ja Suomen sarjakuvaseuran tavoitat osoitteesta info@sarjakuvaseura.fi.
Ongelmatilanteissa ota yhteyttä palvelun ylläpitäjään osoitteessa webmaster@sarjakuvaseura.fi.
Aihetunniste Twitterissä: #sarjakuvablogit


Käyttöehdot


Suomen sarjakuvaseura ry
Sarjakuvakeskus
Laivalahden puistotie 7
00810 Helsinki
info@sarjakuvaseura.fi

Liity Suomen sarjakuvaseuraan! Liittymällä saat Sarjainfo-lehden kotiisi sekä jäsenkortin ja rahanarvoisia etuja. Samalla tuet suomalaista sarjakuvaa. Jäsenenä voit myös perustaa sarjakuvablogin tänne! sarjakuvaseura.fi